Geopark Twente moet toeristen lokken en Tukkers informeren

TC Tubantia – Stefan Wegdam – 10 november 2020
GOOR – Twente krijgt er een park bij. Het is geen echt park om in te wandelen en recreëren, maar een zogeheten geopark.
Eindelijk! Losser, de geologische schatkamer van Twente, heeft een geologiemuseum

TC Tubantia – Ben Hulst – 12 april 2022
LOSSER – Eindelijk is het zover. Losser heeft z’n eigen geologiemuseum. Aan de Roberinkstraat in het historische Hengelhoes, worden de mooiste fossiele vondsten die in de gemeente zijn gedaan, geëxposeerd. „Losser is een geologische schatkamer.”
Het museum houdt zaterdag 16 april van 12:00 tot 16:00 open huis ter gelegenheid van de officiële opening. Dan ook wordt een boek De Oude Aarde gepresenteerd over geologie in Losser dat voor 19.95 euro vanaf 16 april te koop is bij de Losserse boekhandels, de TouristInfo en bij het museum
Stichting wil bijzondere geologische plek in Losser voor de eeuwigheid beschermen: Hopen op resten van dino’s

TC Tubantia – Ben Hulst – 14 nov. 2021
Een lekke ijsbaan wees het spoor naar een unieke geologische plek in Losser. Daar, op de hoek van de Broekhoekweg en Nitertweg, komt een stukje zandsteen aan de oppervlakte van miljoenen jaren oud. De Stichting Staring Monument wil die plek nu veiligstellen voor de eeuwigheid.
Een lekke ijsbaan wees het spoor naar een unieke geologische plek in Losser. Daar, op de hoek van de Broekhoekweg en Nitertweg, komt een stukje zandsteen aan de oppervlakte van miljoenen jaren oud. De Stichting Staring Monument wil die plek nu veiligstellen voor de eeuwigheid.
Het Forum in Rome en de ijsbaan van Losser

TC Tubantia – Theo Hakkert – 15 nov. 2021
Het blijft een prikkelend idee dat Losser ooit aan zee heeft gelegen.
Het onbekendste museum van Twente staat te popelen om open te kunnen: ‘Hier zwommen vroeger haaien‘

TC Tubantia – Harry Jutten – 23 februari 2021
Het is moeilijk voor te stellen, maar vroeger zwommen er haaien en andere exotische vissen in een warme zee waar nu de Losserse wijk Hoge Es te vinden is. Scherpe tanden en zelfs fossiele keutels van deze pre-historische roofvissen liggen al een tijdje klaar om bewonderd te worden in het – nu nog – onbekendste museum van Twente.
Jarige Losserse Staringgroeve is een kruispunt van geologische tijdperken

TC Tubantia – Harry Jutten – 18 mei 2018
Vanuit het niets haalde de toen 14-jarige scholier Leo Jonkman in 1975 de krant. Met de vondst van een enorme fossiele schelp in Losser, de grootste ooit in Nederland. Hij kon toen nog niet bevroeden dat hij enkele tientallen jaren later als voorzitter van de Stichting Staringmonument aandacht zou vragen voor het 50-jarig jubileum van de vindplaats.
Oerfossielen bij klooster Glane


Canon van Nederland
De Staringgroeve – Geologie van Losser in de Canon van Nederland