Fascinerende fossielen

Bram Langeveld heeft een prachtig boek geschreven over fossielen in Nederland. De kreeft van Twente wordt o.a. beschreven, gevonden in ‘onze’ Staringgroeve. Heiner Becker, Jan van de Steeg en Eric Mulder, (ex-)bestuursleden van de Stichting Staring worden genoemd.

Bram Langeveld is eerder bij ons bezoek geweest vanwege de tentoonstelling over fossielen in Nederland in Het Natuurhistorisch te Rotterdam.

Het boek is hier te bestellen. Je kunt hier ook de inhoudsopgave zien als je op Inkijkexemplaar klikt

Fossielen bieden een verrassende blik op het verleden. In ‘Fascinerende fossielen’ neemt Bram Langeveld je mee langs vijftig Nederlandse fossielen: van dinosaurus tot reuzenalk. Ontdek Nederland als tropisch moeras of als ijskoude poolwoestijn, en als leefgebied van verdwenen organismen die miljoenen jaren geleden nog in ons land voorkwamen.

Fossielen zijn tastbare bewijzen van de planten en dieren die tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen jaren geleden de aarde bevolkten. Ze bieden een spannende en soms verrassende of leerzame blik op verdwenen werelden.

In ‘Fascinerende fossielen’ neemt Bram Langeveld je in korte, vlotte teksten mee langs vijftig Nederlandse fossielen. Ontdek Nederland als tropisch moeras, snikhete droge woestenij, als tropische of juist arctische zee en als leefgebied van dinosauriërs, mosselkreeften, mammoeten en reuzenalken. Laat je fascineren door fossielen en verwonder je over het vroegere leven op onze prachtige planeet.

  • Fascinerend onderwerp: Nederlandse fossielen
  • Rijk geïllustreerd met foto’s
  • Verrassend en leerzaam: ontdek Nederland op een andere manier

Bram Langeveld is bioloog en conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is o.a. gefascineerd door fossielen en paleontologie. Bram is medeauteur van het boek Doorgelicht >> (2022).

 

Geplaatst in Het Natuurhistorisch.