Meiden en dames!

Wie dacht dat geologie en fossielen zoeken een mannending is…. nou, je hebt wel een beetje gelijk hoor. Maar bij ons is het aantal meiden en dames nu al meer dan het aantal jongens en mannen. Dat komt natuurlijk ook door de maatschappelijke stage van (in alfabetische volgorde) Sanne en Vienna.

Dex vindt een zeeëgeltje!

Mooie vondst, die we gaan schoonmaken en in het museum zullen leggen. We zetten je naam erbij, Dex. Kom je een keer kijken?!

Studenten Universiteit Wageningen

9 mei ’24 bezocht een grote groep studenten het museum en de Staringgroeve. Er werden een paar mooie vondsten gedaan, zoals een mooi stuk ammoniet, gefossiliseerde stukken hout en veel schelpen. Veel enthousiasme!

Op ons YouTubekanaal is een filmpje geplaatst: klik hier

Record aantal bezoekers!

Koningsdag 2024 viel samen met de Boerenmarkt én dus met de openstelling van ons museum. Er waren maar liefst 75 bezoekers vandaag!

En van die opmerkingen in het gastenboek word je toch ook blij!

Bezoek Meester Snelschool

In het kader van het project Erfgoed Losser hebben leerlingen van de Meester Snelschool 23 april ’24 museum en groeve bezocht. Een enthousiaste groep!

Voor meer foto’s, klik HIER

Bezoek Oscar, jonge paleontoloog

Jonge paleontoloog Oscar nam moeder Susan en zus Evelyn mee naar tante Jackie, vrijwilligster bij museum en groeve. Onze onvermoeibare Jan van de Steeg leiddde de familie rond. Ze waren heel geïnteresseerd. Dat moet ook wel als je hier binnenkort een spreekbeurt over gaat houden. Dat gaat vast goed, Oscar!!

GeoReizen

GeoReizen bezocht onlangs museum en groeve.

Zie ook de website van GeoReizen

Schoolbezoek Erfgoed Losser

In het kader van de Leerlijn Erfgoed Losser bezoeken leerlingen van de groepen 7 en 8 het Geologiemuseum Losser en de groeve. Na een korte intro splitst de groep zich in tweeën. Een deel blijft beneden in de museumruimte en bekijkt de vitrines en hoe determineren en vervolgens prepareren in zijn werk gaat; de andere helft krijgt boven diverse opdrachten. En daarna uiteraard omgekeerd.

Kers op de taart is voor de meeste leerlingen wel het bezoek aan de groeve, mits de groeve niet te nat/glad/gevaarlijk is. Dan wordt het bezoek voor die groep uitgesteld.

In het menu vind je onder Scholenbezoek de diverse scholen die vorig en dit jaar al geweest zijn.

Schoonmaak groeve

Met dank aan de firma’s Kuiphuis en Vije.