Sandstein Museum Bad Bentheim

Bent u weleens in het Sandstein Museum in Bad Bentheim geweest? In Losser is de Staringgroeve ontstaan in de zoektocht naar dat gouden bouwmateriaal. Vanuit Bad Bentheim en Gildehaus werd het overal naar toe verscheept. Niet alleen diverse kerken in de omgeving zijn uit zandsteen gebouwd, ook het Paleis op de Dam en zelfs een deel van het Vrijheidsbeeld in New York! Tja, het Losserse zandsteen is te brokkelig om mee te kunnen bouwen, maar heeft dan wél weer prachtige fossielen!

Klik hier voor meer info; ook in het Nederlands

Verre nazaat opent expo over pionier Winand Staring

Vondst van de maand oktober

Donatie voor de Stichting Leergeld Losser

Dit jaar heeft de Stichting Staringmonument de Schatkamerpluym ontvangen. Klik hier.

Daaraan  is een geldbedrag van 750 euro verbonden. De Stichting heeft dat geld overhandigd aan de Stichting Leergeld. Onze voorzitter Leo Jonkman:

We zijn blij met de gewonnen prijs; dat geeft erkenning en een goed gevoel voor onze Stichting. Het bestuur van de Stichting heeft echter besloten om de geldprijs door te geven aan een stichting die het geld harder nodig heeft dan wij. Door legaten en een nalatenschap zijn wij goed in staat om onze eigen broek op te houden. We hebben dan ook gemeend het bedrag te doneren aan de Stichting Leergeld Losser.”

Voor het hele artikel in Hallo Losser klik hier.

 

Opnames nieuwe video

Vandaag zijn de opnames gemaakt voor een nieuwe video. Twee fietsende toeristen komen langs de groeve en horen getik…. Daarmee begint het verhaal.

En er was nog een ‘bijvangst’: de vrijwilligers van de Stichting Staringmonument moesten flink hakken om dat mooie tikgeluid te maken en vonden toen een bijzonder fraaie ammoniet!